Økologiske tortillas
Mais tortillas er en tradisjonell type flatbrød laget av masa harina (maismel) og vann.
De primære ingrediensene er masa harina (et spesielt maismel behandlet med kalk), vann, og noen ganger salt. Kulinariske bruksområder:
Mais tortillas er utrolig allsidige og danner grunnlaget for mange tradisjonelle meksikanske retter. De brukes vanligvis til å lage:
Tacos: Myke maistortillas fylt med en rekke ingredienser som kjøtt, ost, grønnsaker og salsaer.
Enchiladas: Tortillas fylt med kjøtt eller ost, rullet opp, og bakt med en smakfull saus.
Quesadillas: Tortillas fylt med ost og noen ganger andre ingredienser, deretter brettet og kokt til osten smelter.
Tostadas: Tortillas som er stekt eller bakt til de er sprø og toppet med bønner, kjøtt, salat, ost og andre pålegg.
Chilaquiles: Tortillabiter stekt eller bakt og deretter småkokt med salsa, ofte servert med egg, ost og andre tilbehør.